Tänään käytiin isännän kanssa katsomassa sorsia, kyllähän siellä jotain "rapapalloja" (=sorsia) näkyikin taisi vain isännä jyvä olla vinossa kun pauketta kuului mutta mitään ei tippunut. Noh siellä muutamia tunteja samoiltiin ja lähdettiin sitten vielä käymään lentokonejängällä katsomassa olisiko siellä hanhia. Hyppäsin sitten semmoseen ruskeaan kuravelliin missä ei voinut uida eikä kävellä, oli raskasta kulku, onneksi isäntä lopulta kiskoi minut ylös kaulapannasta. Sen jälkeen väritykseni oli lähinnä ruskea. Noh Noh eihän me siellä mitään elukoita nähty, joten lähdettiin kotimatkalle. Autossa ajattelin ottaa päikkärit.

Noh sitten kun olin päässyt unten maille niin isäntä yht'äkkiä löi jarrut lukkoon, peruutti ja aukaisi minun ikkunan, nosti minut ikkunalle ja huusi mikä siellä bobi TEEERIIIIIÄÄÄÄÄ. Sitten se aukaisi oven ja minä hyökkäsin pihalle ja pari haukahdusta tein ja lähdin saman tien nokka maassa hajujälkiä pitkin metsään missä teeret vipelsivät jalan. Pöläytin ekaksi muutaman lentoon ja sitten jatkoin jälkiä eteenpäin mistä löytyi vielä muutamia teeriä. Siinä hajuissa sitten pyörin ympyrää ja tein aina vain isompaa hakulenkkiä ja jatkoin matkaa metsään. Sieltä löysin teeriä puista ja ne pölähtivät taas lentoon. Jatkoin matkaa syvälle metsään ja isäntä oli jo jäänyt kauas taakse. Vielä kerran pääsin pöläyttään ukko-teeren lentoon ja jatkoin matkaa mutten sitä sitten enään löytänyt.

Takaisinpäin tullessa tutkin tarkkaan vanhoja hajuja ja joutuihan se isäntä minua autolla vartin odottamaan oli ne hajut nokkaan sen verta mukavia. Siinä tien vieressä nuuskin tarkasti joka neliösentin kunnes lopulta vein isännälle kepin ja se katsoi että aika siis lähteä. Tätä täytyy tehdä toistekkin sain sen verta hyvät kehut ja ison iltaruuan =)